TFT/EFT

TFT og EFT / Tankefelt Terapi og Emotional Freedom Technigue

 

Tankefelt terapi er en metode, der er udviklet i 1980 af den nu afdøde amerikanske psykolog Roger Callahan, og er stadig under udvikling. Det er en teknik der kan bruges til at forløse alle former for ubehag hvad enten det er følelsesmæssigt eller irrationelt. Resultaterne skabes nogle gange hurtigt og de blokerede følelser og tanker opløses. Erfaringen viser nemlig, at de fleste psykiske problemer stammer fra tanker, som ikke kan slippes. Der fokuseres på ubehaget gennem dialog og samtidig bankes blidt på forskellige meridianbaner/ energipunkter det gøres enten af personen selv eller af terapeuten. Disse punkter er fordelt på hænder, overkrop og ansigt. EFT er udviklet af en af Roger Callahans elever, Gary Graig, man banker på samme meridianpunkter som TFT kombineret med forskellige bekræftigelser.

 

Dette er en metode hvor du vil kunne lære at hjælpe dig selv hjemme eller der hvor ubehaget opstår. Du kender dig selv bedst, og med disse teknikker kan du sætte dig bag roret i dit eget liv.

 

Vi bruger en skala fra 0-10 SUD (subjektive units of distress) til at måle dette ubehag, så du som klient selv kan følge med i om det ændrer sig.

Alt efter problemets omfang anbefales flere behandlinger.

Du er selv med i hele processen og der er ingen bivirkninger ved denne behandlingsform.

Du er fuld påklædt under en behandling.

 

Forskellige eksempler på hvad det kan afhjælpe:

 

Forskellige former for angst eller forbier

Eks. Eksamensangst, dødsangst, livsangst, angst for edderkopper, flyskræk, højdeskræk, PTSD,

traumer, depression, afhængigheder, stress, spiseforstyrrelser, vrede og meget mere

 

 

TFT har vist sig at have positiv indflydelse på:

Hovedpine, myoser i nakke og skuldre, muskelspændinger, rygsmerter, ledsmerter, lupus, allergier, irritable øjne, søvnløshed, PMS, irritabel mave, synsforstyrrelser, gigt, psoriasis, astma, udslæt, seksuelle forstyrrelser, følelsesløshed, tandpine og rysten.

 

Ring for yderligere information hvis du har spørgsmål eller kunne tænke dig en behandling.

 

Vigtigt: Tankefeltterapi er ikke en erstatning for at søge almindelig lægehjælp og psykolog.

 

Der findes nu over 100 forskningsartikler om TFT/EFT: http://wwwefteruniverse.com/research-studies/eft-research